Leven

Nederland verstedelijkt. Voor steeds meer mensen zal de stad de natuurlijke habitat vormen. Maar hoe natuurlijk is dat als je ziet dat er van natuur in de stad weinig sprake is. Er is maar weinig groen te ontdekken in de stad en dat missen we toch wel vaak. Gewoon groen om te spelen, omdat we het mooi vinden, omdat we graag vogels horen fluiten of omdat we er graag een beetje in willen ontspannen of werken, bijvoorbeeld om ons voedsel te verbouwen. Het is hoog tijd om de stad te vergroenen. En dat kan bijvoorbeeld door daktuinen aan te leggen op platte daken. Een echte tuin maar dan niet op maaiveldniveau. En als de oude Grieken en Romeinen dit al konden, dan kunnen wij dat toch ook?

Vandaag is de daktuin een dankbare, denkbare en uitvoerbare  oplossing in steden, waar door plaatsgebrek vaak weinig of geen ruimte is voor een gewone tuin op de begane grond. 

Stichting Roof Update is als kenniscentrum de partner om u te adviseren betreffende bouwkundige aandachtspunten, gedegen en duurzame dakbedekkingconstructies, isolatie adviezen, waterbuffering, groendaken, beloopbare of berijdbare verhardingen, speelplaatsen enz.