Grijswater

Je zou het niet zeggen, maar een van de grootste problemen waar de aarde mee heeft te kampen is het water. Drinkwater is schaars en kostbaar. Voor de zuivering van water is veel energie nodig. Schokkend om te realiseren dat slechts 4% van ons kraanwater nodig is voor eten en drinken. 4%. 96% wordt dus gebruikt voor doeleinden waar geen drinkwaterkwaliteit voor nodig is.

Wij  hebben ons daar nooit echt zorgen over hoeven maken. Water en geld zat. Dus wat water betrof, gewoon zorgen dat dat zo snel mogelijk het riool in kwam.

Ook Nederland ontkomt niet aan het nemen van maatregelen om te zorgen voor een goede waterbeheersing. Ook bij ons komt het steeds vaker voor dat er veel regen in korte tijd valt, gevolgd door een periode van weinig of geen neerslag. Tijd dus om na te denken over waterbuffering. Het opslaan van water. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een cirquit om dit hemelwater te gebruiken. Het regenwater wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het spoelen van toiletten,voor het voeden van buitenkranen en zelfs wasmachines. Voorkomen dat er onnodig water wordt verspild en wat wellicht nog leuker is?  Het levert u en het milieu een enorme besparing op!