Extensief groendak

Er zijn veel redenen om meer groen de stad in te brengen. Bijvoorbeeld in de vorm van groendaken en groenwanden. Op kantoordaken, woningcomplexen of parkeergarages. Juist daar. Bijvoorbeeld door het aanleggen van extensieve daktuinen die relatief weinig onderhoud nodig hebben.

Bij een extensieve daktuin wordt een substraatlaag aangebracht van ongeveer 8 tot 15 centimeter waarop bijvoorbeeld rijk bloeiende sedumplanten worden aangebracht. Deze planten zijn onderhoudsarm en gedijen goed op daken. Een andere optie is het gebruik van grassen en vaste planten. Tot in lengte van jaren bent u gegarandeerd van een fraai uitzicht.  

Of het nu om extensieve- of intensieve daktuinen gaat, het zal duidelijk zijn dat dit hele nieuwe technologieën zijn, die veel extra kennis en nieuwe vaardigheden vergen. Het klinkt misschien wat eigenwijs maar wij durven te stellen dat wij koploper zijn in het ontwikkelen van deze nieuwe kennis en vaardigheden. 

Misschien bent u zich aan het oriënteren naar de mogelijkheden van een daktuin. En wilt u daar een goed advies over. We praten hier wel over een  investering die in de tijd moet renderen en probleemloos moet functioneren, nietwaar?

Het adviseren over en het ontwerpen van groendaken vergt daarom een gedegen voorbereiding. Stichting Roof Update kan u hierin adviseren omdat  wij kennis hebben van alle factoren die een goed functionerende daktuin nodig heeft. 

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.