Intensief groendak

Bij een intensieve daktuin is alles mogelijk. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Van grasvelden met heerlijk geurende bloemen tot parken met hoge bomen, struiken met rijk bloeiende bloesems.

Complete parken doorkruist met kronkelpaadjes, verscholen hoekjes met een bankje om te mijmeren in de zon. Ziet u het voor u? Waterpartijen waar je met je (klein)kinderen de eendjes kan voeren. Het kan allemaal! Duiken in je eigen zwembad? Geen probleem.

Op intensieve daktuinen worden planten,  bomen en struiken met een horizontale wortelgroei gebruikt. Grotere bomen en struiken moeten wel verankerd worden.

Het onderhoud is hetzelfde als van een gewone tuin waarbij met name de bemesting en de besproeiing van groot belang is. Tenzij je natuurlijk van een woestijn houdt.

Intensieve daktuinen zijn vaak beloop- en berijdbaar. Betekent natuurlijk wel dat er rekening gehouden moet worden met de noodzakelijke stabilisatie. Bij het ontwerp dient dan ook rekening gehouden te worden met een aangepaste onderbouw, afhankelijk van het gewicht van de daktuin. 

Technisch gezien kan het. En als we het kunnen bedenken, dan kunnen we het ook maken!

Alles valt of staat met een goed ontwerp en een gedegen voorbereiding. Daar is vakkundige kennis en ervaring voor nodig. Stichting Roof Update biedt u dit vakmanschap. Ook op het gebied van intensieve daktuinen.

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op.