De Groene Tornado

Kijkt u ook uit op grijze schuurdaken en aanbouwen in uw buurt? Dat kan anders! De Groene Tornado helpt u dit uitzicht radicaal te veranderen. De Groene Tornado, een initiatief van de Stichting Roof Update, brengt met groene daken en een variëteit aan plantensoorten de natuur weer terug in uw buurt. We voorzien schuurtjes en aanbouwen in een buurt, in samenwerking met de bewoners, van topkwaliteit groendaken. Ondersteund door een team van specialisten verandert de buurt in een groene oase. Goed voor het micro klimaat, de gezondheid, vogels, vlinders en vooral ook mooi om naar te kijken.

Breng groen in uw buurt

“Veel buurten in de stad hebben tuintjes met schuren waarop de hele buurt dagelijks uitkijkt. Je bent er bijna aan gewend dat je grijze daken ziet als je over die schuurtjes uitkijkt. Als bewoners onze voorbeelden van groene daken zien, beseffen ze dat het ook anders kan. Veel liever zouden ze groen begroeide daken zien. Met een variëteit aan vogels, bijen en vlinders,” zegt Marc Rotmans, voorzitter van de Stichting Roof Update. “Maar de kennis ontbreekt, waar begin je met zoiets, wat kost dat wel niet?”

Top kwaliteit groen

De Groene Tornado helpt u bij het vervullen van die wens ; professionele begeleiding en betaalbare topmaterialen voor een groene omgeving. De Groene Tornado betrekt alle schuurtjes en aanbouwen in een buurt. Een tuinarchitect die uw wijk goed kent maakt in overleg met de bewoners een totaalplan. Zo ontstaat van de versnipperde aanblik een mooi geheel. Er is meer variëteit in beplanting aan te brengen waarmee de buurt aantrekkelijk wordt voor diverse vogels en vlinders. Er ontstaat mogelijk zelfs een biotoop die naadloos aansluit bij het overige groen in de wijk. 

Samen vergroenen

Deskundigen van de Stichting Roof Update, vakmensen en materialen van topleveranciers staan ter beschikking om vakkundig uw buurt te vergroenen. Door samen de handen uit de mouwen te steken, gebruik te maken van subsidie op groene daken en de kosten met meerdere buurtbewoners te delen is het professioneel vergroenen een feest voor de buurt.

Ook voor u

De Stichting Roof Update start nu een pilot-project in Rijswijk.  Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem contact op met de stichting en we zorgen ervoor dat de Groene Tornado ook uw kant uit komt!

Bel voor meer informatie:

Stichting Roof Update 06 211 67 991