Deskundigen

Roof Update wil een doorbraak realiseren op het gebied van denken over daken en gevels. Een Innovatie Centrum zijn dat opereert op een (nu nog) conservatieve markt. Een centrum waarin innovatieve kennis wordt gebundeld en gedeeld. Ondersteund door onder andere de TU/e en HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) zijn wij op zoek naar kennis en toepassingsmogelijkheden die nieuwe impulsen geven aan het verhogen van de kwaliteit van duurzame dak- en gevelsystemen.

Roof Update bestaat uit deskundigen werkzaam bij verschillende innovatieve bedrijven die elkaar hebben gevonden in de realisatie van duurzame daken en gevels. Trendsetters en uitvoerders. Middelgrote bedrijven. Partners vanuit verschillende disciplines die staan voor kwaliteit. Die dat in het verleden hebben bewezen en dat blijven doen in de toekomst. Die een gedeelde missie hebben. Het leefbaar en functioneel maken van daken en gevels. En daarmee willen bijdragen aan het mooier maken van de wereld.

Wilt u met onze deskundigen in discussie? Sluit u dan aan bij de linkedin groep RoofUpdate.

Sander Scheper (voorzitter)
Sempergreen - kweker in hart en nieren – is een organisatie die de kwaliteit van leven wil verbeteren door innovaties op het gebied van duurzaam bouwen en groen in de stad. Wereldwijd leveren wij kwaliteitsproducten voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekking. Onze ambitie als marktleider is om samen met onze klanten de wereld een stukje groener te maken.
Expertises: Groendaken - kwekerij, (Kennis-)ontwikkeling, Innovatie en projectadvisering.
Meer weten over Sempergreen.

Erick Rutten (Secretaris)
“Samen sterk voor groendakwerk”
Na 25 jaar als directeur van Boom en handelskwekerij Gebr. Rutten gewerkt is Erik Rutten met zijn team in 2012 een nieuwe weg ingeslagen. Rutten is nu algemeen directeur van Joru Support Greenroof Management. Een bedrijf dat expertises en kennis op gebied groene daken bundelt en in praktijk brengt.
"No nonsens, to the point, afspraak is afspraak en hoge kwaliteit," zegt Rutte. Hij wil met dit bedrijf en deze aanpak tegenwicht bieden aan 'de cowboys' die in deze wereld actief zijn. "Wij staan ervoor dat de klant krijgt wat ie vraagt. We stellen de belangen van de klant bovenaan."
"Om het beste aan de klant te bieden is het belangrijk dat we onze kennis met professionals delen. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe dingen die mogelijk zijn op groene daken.  Omdat kennis delen het devies is, is deelname aan Roofupdate een logisch gevolg."
Expertises;  Substraten, Plantenkennis, Kwekerij, Groene Daken, Advies, Project ondersteuning.
Meer informatie over Joru Support Greenroof management

Jan-Willem Quekel (Penningmeester)
Jan-Willem Quekel van HollandSports is deskundig op het gebied van sportdaken en andere professionele kunstgrastoepassingen. Kunstgras met een verende ondergrond zodat veilig sporten of spelen ook mogelijk is op intensief belopen plekken of daar waar omstandigheden ander groen niet mogelijk maakt.“We worden vaak ingeschakeld vanwege onze know how. Ook kijken we naar alle aspecten rondom een kunstgras project. Zodat er jarenlang genoten kan worden van een groen gazon, speelveld of valdempende ondergrond.”
HollandSports legt wereldwijd kunstgras sportvelden aan. Maar Quekel wil niet de hele wereld met kunststof bedekken. “De kracht van de samenwerking zie ik vooral in de combinatie van natuurlijk groen, en onze producten.”
Meer informatie over HollandSports

John van Putten
"Als we naar de maan kunnen, dan kunnen we toch ook een mooi dak maken?"
Dromen, denken, durven, doen. Krachtige beelddenker die in staat is om van dat wat er al is, iets mooiers te maken. Creatief en inventief. Tomeloze energie. Aanjager van nieuw denken. In 2017 gaat John van Putten verder met Dakinnovator B.V.. Meer dan directeur is John een levenskunstenaar die vanuit visie, betrokkenheid en bevlogenheid in staat is om samen met de klant op zoek te gaan naar nieuwe toepassingen op het dak. Heeft een gevoelige antenne voor alles wat met ontwikkelingen op het dak te maken heeft. Deelt daarin graag. Samen genieten is voor hem het mooiste dat er is. Geven is ontvangen. Voelt zich daarom als een vis in het water binnen Stichting Roof Update.
Expertises: Innovatie; Marketing; Doel gericht; Bouwkundig technisch onderlegt.
Meer informatie over Dakinnovator

Geert-Jan Derksen
"Doe nou eens wat meer op het dak. Maak het nou eens duurzamer. Laat het dak leven."
Gedreven ideoloog. Wereldreiziger die zijn stek en stiel gevonden heeft. No nonsense met een groot hart. Resultaatgericht. Alles(w)eter op het gebied van kunststoffen. Lector geo-synthetica. Aanjager van Stichting Roof Update in zijn rol als voorzitter. Bedrijfsleider bij Joosten Ecodak,  adviseur bij Joosten Kunststoffen. Geen praatjesmaker maar een integere onderzoeker die frustratie als voedingsbodem voor duurzame verandering heeft. Maakt zich boos over de verkeerde benutting en verspilling van water. Van daaruit continu op zoek naar duurzame oplossingen. Ook voor het dak. Een extra verdieping geven aan het dak. Een vijfde gevel. Mensen daarvan bewust maken. Er zijn zoveel mogelijkheden.
Zijn credo? Op efficiënte wijze mogelijkheden vinden om met zo weinig mogelijk middelen een optimaal resultaat te realiseren dat er bovendien nog eens mooi uitziet ook.
Expertises: (Regen-) watermanagement;  Kunststoffen; Geosynthetica; Groendaken; Civiel techniek; Ecodaken; Productie en innovatie van kunststof producten ook biodegradeerbare; Ideeën omzetten in producten.
Meer weten over Joosten Kunststoffen
Meer weten over Joosten Ecodak


Eduard Beekhuizen

Stichting Roofupdate is een perfecte sparingpartner om de brede kennis die hierin wordt vertegenwoordigd tot bloei te brengen. Groendaken, “Witte ecologische” daken, Urban farming, Architectuur, Energieopwekkende daken enzovoort zullen ons in staat moeten stellen om fijnstof, opwarming van de aarde, afvoer hemelwater, vermindering CO2 waardes, concreet aan te pakken.
De Stichting Roof Update kan een allesomvattend kwalitatief hoogstand waterdichtingsconcept aan bieden waarbij bedrijven als Polygum Nederland u de zekerheid geven op jarenlang plezier van uw dak.
Om de doelstelling te behalen die onze regeringen Europees hebben vastgelegd is er nu een omkeerpunt in denken. Niet alleen de waterdichting van daken is een punt van aandacht.

Expertises: Producent en innovatie Bitumineuze/ Kunstof / Vloeibare dakbedekking; (PIR) Isolatie; dakinspecties.
Meer weten over Polygum.
Meer over Canam Sales B.V. 

Jarno van Veelen
Jarenlange ervaring, moderne productiefaciliteiten en drang naar perfectionisme zorgen ervoor dat BVB Substrates, het bedrijf vanwaaruit Marc Spierings zitting heeft in Roof Update, voorop loopt in het vak. Een betrouwbare partner met specialisaties in uiteenlopende markten zoals professionele glastuinbouw, natuurlijk en stedelijk groen, hobbysector, champignon- en fruitteelt.
BVB Substrates, de Europese marktleider in de productie van substraten, produceert jaarlijks meer dan 2 miljoen M3 substraten en is actief in meer dan 80 landen wereldwijd. Innovatie is een sterke competentie van BVB Substrates, welke ondersteund wordt door BVB Research.. Bij BVB Substrates wordt alleen het beste substraat geproduceerd. Dat is wat wij noemen een succesvolle basis voor groei.
Expertises: Groen, Groei en bodem.
Meer informatie over BvB Substrates.

Kees Linders
Ruim 30 jaar is Van de Bijl & Heierman actief in de groen-grijze sector. Steeds meer opdrachtgevers ontdekken onze kracht. Niet alleen bedrijven en (semi)overheden, maar ook scholen, openbare instellingen, zorgcentra, waterschappen, aannemingsbedrijven en bungalowparken.
Uniek is dat wij alles in huis hebben om projecten compleet in eigen beheer uit te voeren. We hebben de kennis en de creativiteit. Maar ook ruim 75 vakbekwame medewerkers en een uitgebreid machinepark. We ontwerpen, tekenen en calculeren, coördineren, realiseren en onderhouden. Indien gewenst, bieden wij (goedkopere) alternatieven om uw budget sluitend te krijgen. Voor aanvullende expertise maken wij gebruik van de kennis van landschapsarchitecten en andere adviseurs. Dat spreekt opdrachtgevers aan die de verantwoordelijkheid voor een multidisciplinaire totaaloplossing graag bij één partner neerleggen.
Meer weten over Van der Bijl & Heierman.

Marc Rotmans (Directeur)
Deskundige Marc Rotmans, specialist in innovatieve technische oplossingen in de lekdetectie systemen, maakt sinds 2015 deel uit van de Stichting. In relatief korte tijd heeft hij zich binnen de groep ook als voorzitter opgeworpen als een teamspeler die lijnen uit zet voor de toekomst. Vandaar dat hij zich desgevraagd graag inzet als voorzitter van de Stichting. Marc: “Met onze verzamelde kennis zijn we in staat dakoplossingen te bieden met ongekende prestaties. Ons kennisplatform lost dakproblemen op, oppert veelzijdige, innovatieve en prijsbewuste alternatieven  en is een sparringpartner voor partijen in zowel nieuwbouw en renovatie. Ik zie veel kansen voor onze diensten op de Nederlandse markt.” 
De expertise van Marc focust zich op lekdetectie onderzoeken van complexe lekkages bij (groen)daken en andere constructies.