Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50564 Library:100148 in /var/www/vhosts/roofupdate.nl/httpdocs/site_v3/system/classes/class_connect.php on line 59
Roof Update is het kenniscentrum voor innovatie van platte daken, zoals groendak, dakterras, leefdak, energiedak, waterbuffering, dakbedekking

Nanolab Universiteit Nijmegen

In Nijmegen staat sinds kort op het universitair terrein een nieuw Nanolab. De opdrachtgevers benaderden de specialisten van Joosten Ecodak en Roof Update voor een probleem stelling.

Door de beklinkerde weg achter het pand kwam er veel vibratie in de ondergrond. Iets wat je in een Nanolab niet kunt gebruiken.

De oplossing: een intensief groendak met speciale breed wortelende planten (siergrassen) die vibraties opvangen. Daarnaast komen ook nog de voordelen van een betere klimaatbeheersing (minder airco’s) en minder geluidsoverdracht.

Tenslotte kan het intensief groendak ook door studenten benut worden als recreatie park waar men heerlijk in het gras kan liggen dromen (eh studeren) en men zich, binnen in het stedelijk gebied, waant in andere exotische oorden.

Het eindresultaat mag er dan ook zijn en voldoet minimaal aan het pakket van eisen maar biedt zoveel extra zodat voortaan een groendak de preferentie is op het Universitair terrein.

Ook de gemeente Nijmegen is nauw betrokken geweest bij dit project en is zo enthousiast dat het nu standaard subsidie aanbied voor groendaken zowel voor particulieren als bedrijven.