Roof Update op de Provada

Dinsdag 22 Mei

Stichting Roof Update op Provada 2012

Kwaliteit trekt kwaliteit aan. Dat bleek ook tijdens de vorige editie van de Provada toen Natascha Drabbe, verantwoordelijk voor het jongste erkende monument van Utrecht, het Van Schijndelhuis, bij de stand van Stichting Roof Update kwam met de vraag wat deze stichting kon betekenen voor de verduurzaming van het dak van dit prachtige monument. De handschoen werd opgepakt, de uitdaging aanvaard. De casus werd voorgelegd aan de leden van Roof Update die allen enthousiast waren over de vele mogelijkheden. Veel verschillende disciplines, korte lijnen waardoor er snel geschakeld kan worden. En waardoor de markt regelmatig voorzien kan worden van vernieuwingen. Dat is de kracht van deze stichting. Dat merkte ook Natascha Drabbe: “Je hoeft in een complex project niet ook nog eens een keer alle partijen apart met elkaar te versmelten, dat hebben zij al voor je gedaan: tot een goede legering! Het scheelt enorm veel tijd en daarmee dus ook kosten. In een tijd waarin er flink gesneden wordt op allerlei culturele voorzieningen is dat natuurlijk bijzonder meegenomen.

Een erezaak voor Roof Update. Vanuit een sterk gevoelde maatschappelijke verantwoordelijkheid maar ook en misschien wel met name vanwege de complexiteit van het vraagstuk van verduurzaming van een monument. Monumenten kosten meestal meer geld dan ze opleveren, maar door het energieverbruik naar beneden te brengen en de voorzieningen op het niveau van de duurzaamheid van de toekomst te brengen kunnen ze nog heel lang mee, en dat moet. Want monumenten zijn mooi en spreken tot de verbeelding. Ze brengen het verleden dichtbij en straks, als onze missie slaagt, leren ze ons zelfs over de toekomst,” aldus Joost Becking, één van de adviseurs van Stichting Roof Update.

Inmiddels zijn de tekeningen gemaakt en staan de mannen op het dak. Wilt u de ontwikkelingen blijven volgen, breng dan zeker een bezoek aan de stand. U kunt natuurlijk ook terecht op de websites voor de laatste nieuwtjes. (http://www.roofupdate.nl/ en www.martvanschijndel.nl). De leden van Roof Update kijken er naar uit u te ontmoeten op de Provada 2012.

Wilt u ons ontmoeten? Wij staan op 5, 6 en 7 juni op de Provada in de RAI in Amsterdam. Wij laten daar het nieuwste op dakgebied graag aan u zien.

 

logo_provada