Samen maken we de stad van de toekomst

Vrijdag 22 April

In het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016 worden tal van activiteiten in Amsterdam georganiseerd om het innoverend vermogen van de Nederlandse samenleving te demonstreren. Zo vond op 14 april 2016 de zesde editie van de Innovation Expo plaats. Dit sluit aan op de topprioriteit van het Nederlandse voorzitterschap; het creëren van banen en het stimuleren van een innovatie economie. Daarnaast is op de Kop van het Java-eiland de creatieve campus, FabCity, opgericht. Sempergreen is met haar duurzame producten aanwezig op beide events. 

Biobased woning: hightech huis in een groen jasje
Het event Innovation Expo startte met de opening van het Biobased demonstratiehuis door minister Kamp. Deze woning is volledig opgebouwd uit duurzame producten. Zo was de buitengevel van de Biobased woning voorzien van een groene gevel van Sempergreen. Naast de toegepaste materialen en de installatie is met name ook de samenwerking vernieuwend. In deze sector van biobased materialen, is duidelijk dat men elkaar nodig heeft. De innovatie zit in het totaalconcept. Eén van de voorwaarde was dat het Biobased huis ‘market ready’ zou zijn. En dat is gelukt. Dit huis voldoet aan alle kwaliteitseisen en is klaar voor de markt en nu al te vinden op Funda.

Ondertekening Green Deal Groene Daken - Fase 2
Tijdens de Innovation Expo heeft ook de ondertekening van de Green Deal Groene Daken - Fase 2 door Minister Kamp plaatsgevonden. Groene daken bieden kans om ecosystemen te versterken in de bebouwde omgeving. Ze kunnen water bufferen, fijnstof afvangen, hittestress verminderen en de biodiversiteit in steden vergroten. Sempergreen is als kennispartner betrokken bij deze Green Deal Groene Daken. In deze tweede fase van de Green Deal zal een nieuw maatschappelijk verdienmodel getoetst worden.

Get into FabCity
FabCity is tot eind juni 2016 een creatieve campus op de Kop van het Java-Eiland. Op deze tijdelijke campus doen  honderden Nederlandse en Europese studenten en young professionals samen onderzoek naar de toekomst van steden in Europa, waaronder het volledig circulair maken van Amsterdam in 2025. Op het Rainproof paviljoen demonstreert Sempergreen de werking van groene gevels in de stad als oplossing voor de opvang van overmatig regenwater. De campus is gratis toegangkelijk tot en met 26 juni 2016.