Lichtgewicht groen daksysteem berekend op windbelasting

Donderdag 12 Maart

Voor daken met onvoldoende draagvermogen voor traditionele groendaksystemen is er nu een alternatief. Het lichtgewicht ‘Big Scape’ van Urban Scape biedt hier een oplossing. Stichting Roof Update bracht zorginstelling ASVZ in Sliedrecht in contact met Ben Roos Dakbedekking B.V. en Gustaaf Groenspecialisten. Ondersteund met een gedegen windlastberekening kon het groendak worden gerealiseerd.
sliedrecht 3
De grote renovatie van een pand van Zorginstelling ASVZ in Sliedrecht omvatte diverse bouwkundige aanpassingen en de renovatie van een plat dak van ongeveer 23.000 m2. De platte daken zijn aanvullend geïsoleerd tot aan de huidige isolatienorm. Een gedeelte van het dak is voorzien van een groendak met waterbuffer en sedumbeplanting.

De Stichting Roof Update bracht de experts van Ben Roos en Gustaaf Groenspecialisten samen om op de bestaande onderconstructie ook een lichtgewicht groendak te realiseren. Gustaaf Groen is dealer van het Urban Scape systeem. Het Urban Scape Green Roll Subsrate is 8 tot 10 keer lichter dan conventionele systemen. Het kan ook 3 tot 4 keer meer water opnemen per volume eenheid daardoor en dunner worden uitgevoerd dan de bekende sedumdaken.

Urbanscape / Knauf Insulation maakte speciaal voor dit project de windlast berekeningen en garandeert dat “het Urbanscape Big Scape systeem op bovenvermeld project voldoende windvast is.”

Projectgegevens
Naam:ASVZ Sliedrecht
Locatie: Sliedrecht
Middelen:        
Duurzaam gemodificeerde dakbedekking
PIR dakisolatie 50-90mm
Dakveiligheid voorzieningen
Bliksemafleiders installatie
Groendak met sedumbeplanting
Dakonderhouds plan

Doorlooptijd:    Juni - November 2014
hg 22-7 2 voortgang dakrenovatie van het hoofdgebouw loopt voorspoedig